مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: تکمیل پروژه ریلی آستارا – آستارا برای ما از اهمیت راهبردی برخوردار است و راهآهن آستارا با سرعت بیشتری تکمیل میشود و دو کشور ایران و آذربایجان برای اتمام پروژه تا پایان سال میلادی جاری (۲۰۲۵) به توافق رسیدهاند.
جبارعلی ذاکری، مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و روشن رستم اف، رئیس راه آهن جمهوری آذربایجان امروز، اول مرداد در نشستی در آستارا درباره شتاب بخشی به تکمیل پروژه بین المللی بارانداز ریلی آستارا – آستارا گفت وگو کردند.
در این دیدار طرفین درخصوص وضعیت همکاری دو کشور در حوزه پروژه تکمیل بارانداز بین المللی ریلی آستارا – آستارا و راهکارهای عملیاتی برای شتاب بخشی به اجرای این پروژه گفت وگو کردند. طرفین ضمن ابراز خرسندی از توافقات اخیر بین وزرای راه و شهرسازی(حمل و نقل) دو کشور، بر سرعت بخشیدن به همکاریها به ویژه با عنایت به تاکید مقامات عالی دو کشور و چشمانداز بسیار روشن مناسبات در حوزههای حمل و نقل تاکید کردند.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در جریان این نشست در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه تکمیل راه آهن رشت – آستارا نقش مهمی در رونق کریدور شمال – جنوب دارد، اظهار کرد: تکمیل راهآهن رشت – آستارا نقش کلیدی در تجارت کشورهای منطقه و رونق کریدور شمال – جنوب دارد.
جبارعلی ذاکری با اشاره به اینکه بارانداز ریلی آستارا در شمال غربی استان گیلان قابلیت بالایی برای توسعه صادرات و واردات ریلی بین دو کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان دارد، افزود: راهآهن رشت – آستارا، پروژهای راهبردی برای اتصال ایران به بازارهای بینالمللی است.
وی با بیان اینکه ادامه اجرای پروژه راهآهن رشت – آستارا یک ضرورت اقتصادی در سیاستگذاریهای حملونقلی کشور است، گفت: تکمیل پروژه ریلی آستارا – آستارا برای ما از اهمیت راهبردی برخوردار است و راهآهن آستارا با سرعت بیشتری تکمیل میشود و دو کشور ایران و آذربایجان برای اتمام پروژه تا پایان سال میلادی به توافق رسیدهاند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طبق توافقات صورتگرفته با راهآهن جمهوری آذربایجان در ابتدای سال میلادی، مقرر شده است باقیمانده عملیات اجرایی این پایانه مهم ریلی تا پایان سال جاری میلادی به اتمام برسد، اظهار کرد: طرفین بر اجرای تعهدات خود تاکید دارند.
ذاکری درباره تملک اراضی باقیمانده پروژه، گفت: بخش کوچکی از تملک اراضی در منطقه باقی مانده بود که با همکاری مسئولان محلی، مقدمات آن فراهم شده و از روز شنبه تیم ارزیاب در محل مستقر خواهد شد تا فرآیند ارزیابی و تملک نهایی را انجام دهد.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران پل ورودی پایانه بار را یکی از دغدغههای مردم منطقه دانست و افزود: تامین مصالح مورد نیاز این پروژه با مشکلاتی مواجه بود، اما با هماهنگیهای صورتگرفته، حدود ۱۰۰ هزار مترمکعب مصالح مورد نیاز در کوتاهترین زمان ممکن تامین خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اتصال ریلی ایران به آذربایجان، روسیه، بلاروس و دیگر کشورهای آسیای میانه از طریق این مسیر تقویت خواهد شد، ادامه داد: این مسیر میتواند ترانزیت بار از شمال به جنوب را به شکل چشمگیری افزایش دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی به برنامهریزی برای اتصال ریلی به مجتمع بندری آستارا اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود، در حال مطالعه اجرای یک خط ریلی به طول حدود چهار و نیم کیلومتر به مجتمع بندری آستارا هستیم که مراحل تحقیقاتی و مطالعات آن در حال انجام است.
ثبت دیدگاه